26.12.2024 20:10
0
Isak se "uporedio" sa Izetbegovićem: I on je bio procesuiran, ja nisam osuđivan
FOTO: Ilustracija
Svi građani ove države su bili dva ili tri puta procesuirani pa i rahmetli predsjednik, rekao je Isak "braneći" se od konstatacije da je i on ranije procesuiran.

Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH, podsjetio je večeras na svoju izjavu kako "nema nedodirljivih" u kontekstu današnjeg hapšenja državnog ministra sigurnosti Nenada Nešića.

“Ne bi bilo mudro da komentarišem predmet prema Nešiću. Bilo koja moja izjava može naštetiti ili istražnim organima ili ministru Nešiću. Nema tih koji su nedodirljivi u državi”, rekao je Isak.

Na pitanje da li ima nekih prijava protiv njega, rekao je:

“Koliko znam da nema. Teško će biti prijava protiv mene, jer nisam nikad počinio krivična djela niti ću počiniti. Ja sam čovjek koji radi u sistemu”, kazao je on u intervjuu za N1.

Novinarka je potom konstatovala da je i on ranije bio procesuiran, na šta je Isak odgovorio kako je "procesuiran bio i rahmetli predsjednik" te se na taj način poredio sa Alijom Izetbegovićem.

“Dobro? Svi građani ove države su bili dva ili tri puta procesuirani pa i rahmetli predsjednik. Protiv američkog predsjednika ima 40 i nešto prijava. Ja sam čovjek koji nije osuđivan. Problem je kad se protiv nekoga pokrene postupak, a on nije kriv. Tek je pokrenut postupak i u toku se utvrdi da nije kriv. Vreću pšenice da sad prospete po studiju, to je ta informacija ili dezinformacija, i vi je pokupite, ali nisu sva zrna pokupljena. Nekom je tako nanijeta šteta zbog objavljenih informacija je nije sve preneseno”, istakao je Isak.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2025, Source d.o.o.