9.8.2016. 17:01
0
Delegacija Vlade KS posjetila Hotel "Holiday"
Delegacija Vlade Kantona Sarajevo (KS) predvođena premijerom Elmedinom Konakovićem, s namjerom da pruži punu podršku, posjetila je danas Hotel "Holiday", gdje su s vlasnikom ovog hotela Rasimom Bajrovićem razgovarali o aktivnostima kako bi najpoznatiji sarajevski hotel vratio stari sjaj.

Konaković je naglasio da se radi o ozbiljnom privrednom projektu.

- Tu smo i zbog činjenice da je ovdje uposleno 110 ljudi različitih kvalifikacija, a koji su se do tog trenutka vodili na biroima za zapošljavanje. Također, u ozbiljne poslovne ruke preuzet je jedan od simbola grada Sarajeva koji je, nažalost, javnosti poznatim dešavanjima, bio ekonomski potpuno urušen - kazao je premijer KS.

Podsjetio je na činjenicu da je ovaj objekt nekada imao monopol na tržištu, jer je u vrijeme kada je napravljen bio jedan od rijetkih hotela u Sarajevu. Međutim, sada je skoro urušen.

- Preuzimanje hotela čelnika Grupacije "Europe" smatramo vrlo hrabrim potezom, zbog čega smo došli izraziti podršku, ali i ponuditi neki drugi nivo saradnje. Pratimo što se dešava, i zadovoljni smo da su za vrlo kratko vrijeme stavili u funkciju ovaj lijepi hotel - istakao je.

Bajrović je kazao da ulaganjem i radom žele vratiti osnovnu ulogu ovom objektu, njegovu punu društvenu funkciju, ali i odgovornost uposlenih.

- Danas već možemo reći da smo uspjeli, jer smo za dva mjeseca otvorili 200 soba, odnosno prvih pet spratova hotela s prizemljem, konferencijskim salama, restoranima, caffe "Inn"-om i parking prostorima - pojasnio je i dodao da je preostalo da do kraja godine u potpunosti rekonstruišu 200 soba, od šestog do desetog sprata.

Najavio je i detaljnu rekonstrukciju bazena i fitnes sale, kao i da će početkom naredne godine Hotel "Holiday" biti u punoj funkciji.

- To također podrazumijeva da će do tada biti angažirano dodatnih 90 uposlenika, kako bi njegovu punu funkciju uspješno održavalo ukupno 200 radnika - naglasio je Bajrović.

Trenutna popunjenost hotela je 50 posto, a kompletan raspoloživi kapacitet od 200 soba, koliko ih se koristi tokom trajanja Sarajevo Film Festivala, bit će upotpunosti popunjen, čak je zabilježena veća potražnja od ponude.

U hotelu je svoja radna mjesta dobilo i 35 "starih" radnika koje vlasnik nije imao obavezu preuzeti iz stečajnog postupka, ali je to učinio vjerujući njihovom dugogodišnjem radnom iskustvu, saopćeno je iz Pres-službe KS.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.