12.10.2016. 22:07
5
Konaković: Nikad nisam radio teži posao za manje novca, ako se situacija ne riješi trebam podnijeti ostavku
Nakon nesreće u kojoj su poginule Edita Malkoč i Selma Agić Vlada KS kontinuirano zasjeda već dva dana, a premijer Elmedin Konaković je večeras u emisiji Pressing na N1 televiziji kazao da premijer treba podnijeti ostavku ako se situacija ne riješi, te "nikad nije radio teži posao za manje novca".

"Kažu da imaju rokovi za raspisivanje potjernice. Nemamo dokaze da je neko krio ubicu. Bilo je nelogičnosti da je on pobjegao u 6:36, a da je depeša stigla u 6:30. Danas smo saznali da se desio propust Granične policije. Jučer sam mislio da je MUP isključivi krivac. Danas vidimo da je kriva i Granična policija", kazao je Konaković. 

Premijer je kazao da se osjeća odgovornim zato što je Sarajevo nesiguran grad. 

"Sigurno da smo odgovorni, i ja i moja Vlada. Ako se situacija ne riješi treba podnijeti ostavku premijer KS. Tražena je depolitizacija policije. Ne možemo narediti komesaru da policija izađe na teren, ali možemo to tražiti", rekao je Konaković. 

Prema njegovom, mišljenju Vahid Ćosić više ne bi trebao obavljati funkciju komesara. 

"Komesar treba otići. Da mi kao Vlada KS smjenjujemo uradili bi to jučer nakon prve analize, ali mi to ne možemo uraditi. Vlada to samo može tražiti od Nezavisnog odbora. Mi od Skupštine KS možemo tražiti smjenu Nezavisnog odbora i birati novi", istakao je. 

Na pitanje šta će reći građanima ako budu tražili ostavku Vlade KS, Konaković je odgovorio: 

"Ne pada mi napamet da kažem da mi nećemo nikada podnijeti ostavku kao prethodni premijeri. Vlada treba podnijeti ostavku ako ne radi svoj posao ili ako većina građana vidi da Vlada ne radi posao. Ovo je težak posao i obično ste dežurni krivac. Kada sam dolazio na ovu poziciju znao sam šta me čeka".


(Adna Zukanović-Zilić)

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.