7.4.2024. 11:31
1
I SBiH odbila poziv Konakovića: Okuplja nas čovjek koji je izdao Bošnjake i koji "veže konja gdje mu aga kaže"
Delegat SBiH u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Džemal Smajić nagovijestio je da se ova stranka neće odazvati pozivu lidera Naroda i pravde Elmedina Konakovića na sastanak političkih predstavnika Bošnjaka iz cijelog regiona.

Potez Konakovića nazvao je posljednjim u nizu nepromišljenih i nezrelih vladajuće Trojke, a lidera NiP-a "glavnog Bošnjaka u Trojci".

"Ironično je da čovjek koji pogazi volju Bošnjaka na izborima 2022. godine i pristane 'vezati konja gdje mu aga kaže', hoće da okupi Bošnjake. Osim toga, očigledno je da je ovo pokušaj kopije Vučićevog poziva da okupi Srbe iz regije na Vaskršnjem saboru. Najtužnije od svega jeste što Dino ponižava intelekt naroda iz kojeg dolazi i misli da je njegova 'mudrost' toliko tajnovita da je niko ne može pročitati ispravno. Pri tome na spisku nema njegovih koalicionih partnera s kojima je pristao da se suspenduje ustav FBiH, i da u Bakincima da sve drugim koalicionim partnerima što ruši BiH", napisao je Smajić.

Osim Stranke za BiH, pozivu Konakovića neće se odazvati ni SDA čiji predsjednik Bakir Izetbegović je također to potvrdio.

(Sead M.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.