17.5.2024. 17:23
0
Đonlagić: Marin Vukoja je 2019. godine bio na listi HDZ-a za Dom naroda PSBiH!
Kao nemaju dokaz da je blizak političkoj stranci. Kobojagi donijela ga roda na listu kandidata za Ustavni sud BiH, komentar je Dženana Đonlagića, na priče iz Trojke, a u vezi imenovanja marina vukoje za ustavog sudiju BiH.

"Evo jedan dokaz, ali jak! Ima ih još, ali ovaj najbolje ilustruje vezu sa Čovićem i HDZ-om. Kandidat za sudiju Ustavnog suda BiH Marin Vukoja je 2019. godine bio na jednoj od listi HDZ BiH za Dom naroda PSBiH.

Vukoja je bio na listi koju je zapravo predvodio predsjednik HDZ BiH Dragan Čović. Upamtite, ovaj izbor ako se desi, je na period od najviše 19 godina u Ustavnom sudu BiH", istakao je Đonlagić.

I dok Čović i Trojka tvrde da Vukoja nije član stranke nesporno je da je povezan za HDZ-om, jer se 2019. godine našao na listi za Dom naroda PS BiH.

Vukoja je 2014. godine bio predavač na Političkoj akademiji HDZ-a zajedno sa Robertom Vidovićem, nekadašnjim ministrom prometa i komunikacija iz HDZ-a. Vukoja je držao predavanje na temu „Rad biračkih odbora“ i „Aspekti izbornog zakonodavstva“. Tada je bio sekretar Doma naroda PS BiH. I pred Opće izbore 2010. godine Vukoja je održao predavanje na Političkoj akademiji i to na temu „Ustavno-pravni poredak BiH“, u svojstvu sekretara Doma naroda PS BiH.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.