22.5.2024. 11:27
0
SIPA lišila slobode jedno lice u sklopu međunarodne operativne akcije
FOTO: SIPA
Policijski službenici istražnog tima „FAST“, Državne agencije za istrage i zaštitu (u daljem tekstu: SIPA) danas su (22.05.2024. godine), na području Pala slobode lišili jedno lice koje se dovodi u vezu izvršenja krivičnih djela organizovani kriminal, terorizam, bombaški napadi, trgovina oružjem i eksplozivom i pranje novca.

Lice lišeno slobode je sprovedeno u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, te će u zakonskom roku  biti predato u dalju nadležnost Suda Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti rezultat su šire međunarodne akcije koju danas (22.05.2024. godine) sprovode nadležni organi Republike Italije. Cilj akcije je lišenje slobode ukupno 17 lica koja su članovi organizovane kriminalne grupe koji čine turski državljani, koji žive u inostranstvu a umiješani su u izvršenje naprijed navedenih krivičnih djela.

U koordinisanoj akciji lišenja slobode učestvuju nadležna policijska tijela Republike Italije, Švicarske, Holandije, Belgije, kao i Bosne i Hercegovine –  odnosno  policijski službenici SIPA.

Takođe, u vezi navedenih aktivnosti u 11.00 sati je u Milanu, otvorena  Press konferencija gdje će biti prezentovani rezultati istrage i  današnje operativne akcije, saopćila je SIPA. 

 
 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.