25.5.2024. 9:30
0
Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima:
FOTO: ilustracija
U sjevernim područjima Bosne danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

- Poslije podne i tokom noći u većini područja se očekuje kiša i pljuskovi sa grmljavinom. U Bosni je lokalno moguće jače grmljavinsko nevrijeme, praćeno intenzivnijm padavina, jakim udarima vjetra, ponegdje i gradom. Vjetar slab u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura od 20 do 26, na jugu i sjeveroistoku zemlje do 28 stepeni Celzijusevih - dodaju meteorolozi.

Iz FHMZ je ukazano gdje se danas očekuju grmljavine. 

Za regiju Tuzle grmljavina se očekuje od 12 do 19 sati, a u regijama Banja Luka i Prijedor od 12 sati do ponoći. 

- Budite svjesni. Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće - navode iz FHMZ.

Slično vrijeme prognoziraju i za naredna četiri dana. 

Tako nas i sutra očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima sa grmljavinom. U Bosni lokalno jači pljuskovi. Jutarnja temperatura od 12 do 18, a dnevna od 16 do 22, na jugu i sjeveroistoku zemlje do 24 stepena.

Prvi dan nove radne sedmice će biti također umjereno do pretežno oblačno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom, ali se na sjeveroistoku Bosne ne očekuju padavine. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 20 do 26, na jugu i sjeveru do 28 stepeni. 

U utorak umjereno do pretežno oblačno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Padavine uglavnom u Hercegovini, zapadnim, sjeverozapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 17, na jugu do 19, a dnevna od 18 do 25, na jugu do 28 stepeni Celzijusevih.

U srijedu također umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 20 do 26, na jugu i sjeveru do 28 stepeni.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.