16.6.2024. 11:21
3
Dodik napao reisa Kavazovića za Kurban bajram: "Nemojte da brinete o nama Srbima, jer veoma dobro znamo..."
FOTO: n1/mina
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prozvao je danas, na Kurban bajram, reisul-ulemu IZ Huseina Kavazovića.

Dodik kaže da bi bilo pristojno da se Kavazović ne bavi politikom uoči velikog muslimanskog praznika.

A šta je to rekao Kavazović?

Reis Kavazović je u svojoj poruci za Kurban bajram rekao, između ostalog, da se o bosanskim Srbima treba više brinuti BiH nego Srbija i da se režimi održavaju na vlasti proizvodnjom neprijatelja.

“A države treba da brinu o svojim građanima. Ne može Srbija toliko brinuti o srpskom narodu u BiH, o bosanskim Srbima kao što to može BiH. Bosna i Hercegovina treba to da radi i na koncu je to tako. Sve su to samo iluzije i zablude a one imaju druge ciljeve, to je da se ovi režimi koji su takvi kakvi jesu, totalitarni, nažalost, se održavaju na vlasti tako što proizvode neprijatelje”, rekao je Kavazović.

Dodik je kazao da Kavazović “traži od nas da ih zovemo onako kako hoće, a nas naziva bosanskim Srbima”.

“Mi nismo bosanski Srbi, već Srbi. A ljutite se kad vas nazivamo bosanski muslimani, a ne Bošnjaci. I nemojte da brinete o nama Srbima, jer veoma dobro znamo kako ste brinuli o nama kad ste formirali Handžar diviziju i Zelene beretke”, naglasio je Dodik.

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.