12.6.2024. 20:42
0
Vozač GRAS-a koji je podnio krivične prijave zbog Coultharda: Predlažem da tramvaje voze i aktivisti Bh. povorke ponosa
Nakon spektakla kojeg su priredili organizatori RedBulla u Sarajevu, pojedini vozači GRAS-a izrazili su svoje nezadovoljstvo činjenicom da su nadležne osobe dozvolile vozaču formule da upravlja novim sarajevskim tramvajem.

Dugogodišnji vozač tramvaja Fahrudin Džabija danas je cijeli slučaj prijavio MUP-u Kantona Sarajevo jer je, kako tvrdi, prekršen zakon Bosne i Hercegovine.

Nakon burne reakcije javnosti, ponovo se oglasio dugogodišnji vozač tramvaja Fahrudin Džabija za portal Crna-Hronika.

Evo šta je rekao:

"Idemo u Evropu ili ne idemo? Pratimo li evropske vrijednosti i standarde. Ili koristimo Evropu kao švedski stol? (njihovi su tramvaji i njihovo je Sarajevo)

Imam jedan prijedlog za Vladu i rukovodstvo GRASA. Ovih dana se podigla velika prašina oko moje prijave protiv osoba koje su prekršile Zakon o saobraćaju i Pravilnik o posadi uposlenika GRASA. Pošto kažu da sam svašta nesta, da ne ponavljam šta su mi sve rekli i komentarisali. AKO MOGU DA SE POPRAVIM I IZVADIM.

Uskoro se treba održati “Bh. parada ponosa” pa sam želio da predložim kako da budemo u evropski i svjetskim medijima. Da Sarajevo pokaže kako treba i kako može. Predlažem da naši instruktori voze bar 3 nova tramvaja a na određenim dionicama daju aktivistima da upravljaju tramvajima. Naravno u,,kontrolisanim sigurnosnim uslovima uz brze upute instruktora.Ti tramvaji će biti okićeni šarenim zastavama (dugine boje).

Pored će šetati naši lijepi, veseli, raspjevani sugrađani svih uzrasta. Naravno tu će biti i predstavnici GRAS-a i Vlade KS. Grasa, Vlade. (ne moraju kao podrška učesnicima) nego kao neko ko promoviše naše tramvaje, naše Sarajevo, evropske vrijednosti koje se sada cijene u svijetu.

Zamislio sam sve medijske kuće i portale sa video zapisima i slikama evropskog Sarajeva.

Ja mislim da nema bolje, jače promocije evropskih vrijednosti. Nadam se da će neko uvažiti moj moj prijedlog.

ps.nadam se da će sad mnogi zaključiti da sam ja ipak za evropsko i demkratsko predstavljanje Sarajeva.

Glavni zaključak je,,DA TRAMVAJ MOŽE VOZITI SVAKO”. Ovo je promašaj i ovo je podcjenjivanje svih uposlenika GRASA koji voze tramvaj, a ujedno voze građane i turiste Kantona Sarajevo. Da ponovimo tramavaj NE MOŽE VOZITI SVAKO.

ps. Tramvaj NE MOŽE VOZITI SVAKO".

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.