25.6.2024. 9:05
0
Vukanović razotkriva: "Milorad Dodik je (opet) uhvaćen u laži..."
FOTO: n1
Da su u laži kratke noge dokaz je posljednja tvrdnja Milorada Dodika koji je baš tamo gdje za to nije mjesto, na obilježavanju proboja koridora čime je pokazao da ne poštuje ni same žrtve, iznio podatke o broju vozila u Banjaluci kao ilustraciju kako je u Republici Srpskoj blagostanje.

Međutim, Dodikova računica je uvećana više nego duplo u odnosu na stvarno stanje, navodi na svom blogu zastupnik u NSRS Nebojša Vukanović.

- To što građani u vremenu duboke finansijske nestabilnosti i poskupljenja sve teže žive i sve su više zaduženi, Dodiku nije smetnja da koristi razne tvrdnje da prikaže kako građani žive u izobilju. Ovaj put kao dokaz za to Predsjednik Republike je upotrijebio porast broja automobila.

"Pa da ne pričam koliko ima automobila, hoćeš da vam kažem? U Banjaluci 90-e godine sa svim traktorima, kamionima, autobusima koji su bili u banjalučkoj regiji registrovano je bilo 19 hiljada 174 motorna vozila. A znate koliko danas ima? 234 hiljade vozila. I kaže bijeda. Ko hoće da radi, nije bijeda", rekao je Dodik.

Zvanične brojke su međutim daleko ispod onoga što je rekao Dodik.

Prema podacima Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH u Banjaluci je trenutno registrovano nešto više od 89 hiljada motornih vozila što je drastično manje.

Ukoliko je Dodik mislio na regiju Banjaluka, ukupan broj registrovanih motornih vozila u Banjaluci, Laktašima, Gradišci, Srpscu, Prnjavoru, Čelincu, Kotor Varošu i Kneževu iznosi oko 170 hiljada što je opet drastično manje od 234 hiljade koliko je sračunao Dodik.

Uz prosječnu starost vozila u BiH od 19 godina i loš javni prevoz zbog koga su mnogi građani primorani da imaju automobil, sporno je samo dovođenje u vezu broja registrovanih vozila i standarda života građana. Tu međutim nije kraj. Dodik je kao dokaz da je u Republici Srpskoj dobro uzeo i broj telefona.

"Prosječna kuća danas u Republici Srpskoj ima, svaki član porodice ima telefon pa i ono nerođeno dijete. Je li tako? Ima ima. Pa čak i oni koji primaju socijalnu pomoć imaju", poručio je Dodik.


0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.