16.5.2024. 8:49
0
Vukanović govorio o Dodiku: On tumara, posrće i pada...
FOTO: avaz
Uzurpator i njegovi satrapi ne prestaju da se valjaju u sopstvenom blatu, koje su sami napravili i sebe doveli u bezizlaznu situaciju jer izlazak na lokalne izbore i legitimizacija Christiana Schmidta i njegovih odluka, jedan je od najtežih poraza i kapitulacija, u moru posrtanja. Navukli smo ih u zamku i politički uništili, a to priznaje i sam Uzurpator koji je za Srnu izjavio da je skrenuo sa puta, naveo je Nebojša Vukanović, zastupnik u NSRS, komentirajući izjave predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika i predsjednika NSRS-a Nenada Stevandića.

Dodik je, naime, izjavio kako su "možda malo kasno krenuli sa donošenjem Izbornog zakona Republike Srpske da bi mogli stići na ove izbore. Očigledno se to neće desiti jer imamo proceduru u Vijeću naroda i vjerovatno u Ustavnom sudu", a nešto ranije Stevandić je kazao kako su oni spremni progutati žabu, pa čak i krokodila.

- Posebno je sramno što pravi neprimjerene paralele sa Srbima na Kosovu i Metohiji, jer ih je on, između ostalih, gurao u provaliju, podržao Briselski sporazum i izlazak na izbore po Izbornom zakonu Prištine, a sada ih vrijeđa, jer se ne može porediti položaj Srba u Zvečanu i Mitrovici sa onim i Banjaluci i Trebinju, ali ako ovako nastavi da vodi samoubilačku politiku i urušava Republiku Srpski i njene institucije, bojim se da ćemo doživjeti tešku sudbinu i položaj Srba na Kosovu.

Nije problem što on tumara, posrće i pada, već što narod žrtvuje, što sa njim posrće i što ga gura u provaliju, a sve zbog ličnih interesa i privilegija familije i oligarhije, koja je spremna žrtvovati i narod i Republiku Srpsku, o čemu sam govorio juče na konferenciji za novinare, poručio je Vukanović.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.