2.7.2024. 18:04
0
Nerminin brat: "Goran mi je rekao da je ona otišla sa Leđibom u Bijeljinu. Već tada je bila mrtva, a Goran i Latif su provjeravali znam li možda nešto o tome"
Još jedan slučaj brutalnog ubistva, potresao je glavni grad prije nekoliko dana.

U sarajevskom naselju Pofalići, ubijena je Nermina Ravlić.

Goran i Leđiba Ravlić osumnjičeni su za krivično djelo ubistvo na okrutan način, dok je Latif Jašarević osumnjičen za krivično djelo neprijavljivanje krivičnog djela i pružanje pomoći osumnjičenima nakon izvršenog krivičnog djela.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo su saopćili detalje.

"Goran Ravlić i Leđiba Ravlić sumnjiče se da su, po prethodnom dogovoru, na okrutan način usmrtili 38-godišnjakinju, suprugu osumnjičenog Gorana Ravlića u stanu u ulici Kolodvorska. Prvobitno su joj uskratili bilo kakvu vrstu komunikacije sa spoljnim svijetom, potom je danima psihički i fizički zlostavljali usljed čega je nastupila smrt. Latif Jašarević sumnjiči se da, iako je znao za ubistvo, nije ga prijavio. Istovremeno, osumnjičenima je pokušao pomoći da ga prikriju. Tokom uviđaja kojim je rukovodila dežurna kantonalna tužiteljica, u stanu su pronađeni predmeti namijenjeni za uklanjanje tragova izvršenja krivičnog djela", naveli su.

Mediji pišu da su Nerminu danima izgladnjivali, čupali i šišali joj kosu i nanosili teške povrede, u vidu teških lomova ekstremiteta, tupim udarcima u predjelu glave i drugih dijelova tijela.

Prethodno su joj bile svezane ruke da ne može pružiti bilo kakav otpor.

Osumnjičeni Goran Ravlić je tokom ispitivanja sve vrijeme plakao, a u iskazu je tvrdio da nije ubio suprugu i da ju je volio. 

Kako Avaz prenosi, u iskazu Tužilaštvu KS Ravlić je negirao da je ubio suprugu. On je, a što je naveo na zapisnik, uz prisustvo advokata, za to optužio svoju majku Leđibu.

Ravlić je inače težak duševni bolesnik, te boluje od šizofrenije. 

Nerminin brat je u izjavi datoj 29. juna u MUP-u KS kazao da je Goran u nekoliko navrata govorio da je provjeravao Nerminin telefon, pozive i društvene mreže, te da mu je izgledalo da Goran ima ispade ljubomore i da želi da je kontrolira.

Prema izjavi Nermininog brata, 25. juna sreo se s Goranom u jednom ugostiteljskom objektu u Sokolović-Koloniji, te mu je Goran rekao da je Nermina otišla s Leđibom u Bijeljinu, da obiđu majčino imanje.

Goran je bio s rođakom Latifom Jašarevićem i djelovao je zbunjeno, navodeći da Nermina prijeti njemu i njegovoj majci. Ova izjava za Nerminog brata bila je začuđujuća i nemoguća, jer je njegova sestra bila blage naravi i nikada se nije tako ponašala.

Nerminin brat je rekao policiji kako smatra da je njegova sestra već tada bila mrtva, a da su Goran i Latif došli da provjere da li je on možda nešto znao o tome.

Dženaza nastradaloj Nermini Ravlić jučer je obavljena ispred Centralne džamije u Sokolović-Koloniji, a ukopana je na mezarju Kovači – Hrasnica.

Nermina je dva mjeseca nakon udaje za Gorana obrisala svoj Facebook profil, te ju je njen brat teško mogao dobiti na telefon koji joj je većinu vremena bio ugašen. 

Nerminin brat smatra da joj je Goran zabranio korištenje društvenih mreža i telefona zbog ljubomore. U posljednja dva mjeseca se nije čuo sa sestrom.

 

 

Zanimljivo je to što Tužilaštvo ima dokaze da je ubica supruge prije nekoliko godina bio suđen u Hrvatskoj, zbog čega je ležao na psihijatrijskoj ustanovi u Zagrebu.

Kako mediji pišu, nesretna žena se za Gorana udala prije samo nekoliko mjeseci. Također, prema pisanju istih, njegova majka nije podržavala tu ljubav.

Njoj je danas klanjana dženaza.

Kako je napisao prije nekoliko dana Nihad Aličković iz Antidayton pokreta, čiji je član bila Nermina, Goran je u utorak naveče oko 22:00 sata došao "onako" da obiđe Nermininog brata i s njim popije kafu, što je, kako je napisao, bilo čudno jer to inače nije nikada radio kako su se njih dvoje vjenčali. 

"Očigledno je da je to bio pokušaj stvaranja alibija jer je s njim na toj kafi bio prisutan i osumnjičeni rođak Latif Jašarević koji je takođe priveden pod sumnjom za pomaganje i prikrivanje krivičnog djela ubistva. Po tome je vrlo moguće da je Nermina čak ubijena u ponedjeljak ili nekada u toku dana utorka kada je Goran došao kod Nermina na kafu", napisao je Aličković.

Širokača i "potreseni" premijer

Samo dan ranije, u sarajevskom naselju Širokača, dvostruko ubistvo i samoubistvo.

Almir Česir je ubio brata Muamera i snahu Emiru, potom zapalio kuću te je na kraju presudio i sebi.

Na početku, komšije su čule pucnje, a ubrzo je izbio i požar te su alarmirani policajci i vatrogasci.

Prema medijskim pisanjima, porodični konflikt između braće trajali su od ranije, a zbog čega su policajci intervenisali.

"Nakon što je izašao iz bolnice, došao je i pobio ih. Prvo je ispucao 5-6 metaka, njih je kidnapovao, upucao, a čula se i bomba", kazao je Faktoru jedan komšija. 

Dodao je kako je na poziv komšija koji su čuli pucnjavu došla policija, "da su ga molili da se preda, a onda je sve planulo".

Braća su, kako kaže, živjela skupa, u istoj kući sa dva stana. Starijem bratu je navodno smetala mačka, koju su mlađi brat i snaha imali i to je, navodno, bio neposredni uzrok posljednje svađe, iako su se i ranije, kako kaže, stalno svađali. 

Nakon užasa na Širokači, premijer Kantona Sarajevo se odlučio obratiti građanima putem svog Instagram profila, a mnogi će reći - bolje da nije.

Fotografija na kojoj u svom kabinetu se drži za kuk, uz pogled kroz prozor, valjda kako bi građanima ilustrativno približio u kakvom je šoku i koliko je potresen.

"Iskreno sam pogođen sinoćnjom tragedijom u sarajevskom naselju Širokača. Kako je istakao naš ministar iz Vlada KS, policija je izašla odmah na teren i poduzela odgovarajuće aktivnosti u skladu sa svojim nadležnostima. Obaviješten je nadležni tužilac, policija je osiguravala lice mjesta do jutrošnjih sati. U toku je vršenje uviđaja.

Zabrinjavaju nas ovakva dešavanja. Svi su izglede da je tragedija vezana uz nerazriješene porodične odnose ali za svaki dalji komentar sačekajmo okončanje istrage.

Izražavam duboko žaljenje i saučešće svim našim građanima koji su pogođeni ovom tragedijom u Sarajevu.

Želim posebno pohvaliti policiju i vatrogasce koji su brzom reakcijom spriječili širenje vatre na okolne kuće na Širokači", napisao je Uk.



0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.