2.7.2024. 19:10
0
Morbidna objava RTRS o žrtvama Srebrenice i Salkićevoj raspravi na sjednici Narodne skupštine RS-a
RTRS teško je nazvati medijem s obzirom da se uglavnom bavi pravdanjem sumanute politike Milorada Dodika i izmišljanjem neprijatelja srpskog naroda u propagandnom maniru kojeg je osmislio nacistički zli um Joseph Goebbels.

Ovaj šovinistički pokušaj medija sa televizijskom frekvencijom skoro svakodnevno dokazuje da je odličan đak gebelsovske škole, no današnjom objavom bio bi zabezeknut i čovjek koji je koncetracione logore predstavljao kao dobrovoljne kampove za Jevreje.

Naime, danas je na sjednici NSRS o tzv. deklaraciji sa svesrpskog sabora diskutirao i Ramiz Salkić. On je komentirao fašistički govor premijera RS Radovana Viškovića koji je preuzeo lažni narativ Milorada Dodika da su u Srebrenici ‘pokopani’ živi ljudi, kazavši da su ‘poluživi pokopani’.

Salkić je kazao da je Višković upravu i da jesu 13., 14. i 15. jula pokopavani poluživi ljudi. Salkić je naravno mislio na to da je zločinačka VRS masovno strijeljala Bošnjake te ih bacala u masovne grobnice, čak i one koji su u prvobitno strijeljanje preživjeli pa su se ugušili pod zemljom.



RTRS je tu izjavu isjekao i predstavio kao priznanje da su se u Memorijalnom centru ‘sahranjivali’ i ljudi koji su živi, što uopće nije bila tema.

Ovaj propagandni medijski šund naravno nije prenio Salkićevu raspravu u kojoj je čitao Ustav RS po kojem je jasno da ovaj entitet nema pravo ni na kakvo razdruživanje ali i pričao kako se u New Yorku ovih dana obilježava godišnjica genocida u Srebrenici kao rezultat usvajanja Rezolucije u Srebrenici u UN-u, dok Dodik i njegov režim (zajedno sa RTRS-om) pokušavaju javnost ubijediti da su ustvari Srbi ‘pobijedili’ u Generalnoj skupštini UN-a, prenosi Raport.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.