3.7.2024. 9:15
2
Salkić Viškoviću: Laž je vaš usud, prošlo je vrijeme kada ste vi pisali historiju
Nakon jučerašnjeg besramnog govora premijera manjeg bh. entiteta Radovana Viškovića i izvrtanja izrečenih riječi poslanika Ramiza Salkića, sinoć se na društvenim mrežama oglasio Salkić.

Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti.

"Laž je vaš usud, vaše opredjeljenje, vaša strast i vaša istina koja je opet u osnovi laž. Lažete da biste hranili sebe i vrijeđali druge oko sebe!

Ovoga puta vaša laž neće postati opšteprihvaćena istina.

Prošlo je vrijeme kada ste vi pisali historiju, a mi je učili i bili sretni da je dobro naučimo da bi dobili dobru ocjenu.

Vaša inspiracija Gorskim vjencom i Narčetanijem hrani u vama laž kojom trujete sebe i ljude oko sebe", poručio je Salkić.

Podsjećamo, Višković je iskrivio Salkićevu izjavu da "jesu poluživi ljudi 13. 14. i 15. jula 1995. godine ukopavani u zemlju, tu nema nikakve dileme".

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković smatra da je Salkić "priznao da su na spomen pločama u memorijalnom centru Potočari ukopavani živi ljudi" te da je "prvi Bošnjak koji je to učinio".

"Јoš jednom je uvrijedio te ljude, jer to nisu polu živi ljudi, nego živi ljudi. Salkić je to prihvatio kao činjenicu i ja želim to da ponovim zbog zapisnika i stenograma", dodao je Višković.

(Erna H.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.