16.7.2024. 17:01
0
Bećirović govori na Nacionalnom danu sjećanja UK na Srebrenicu
Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović učestvovat će 17. jula u Londonu na komemoraciji u okviru obilježavanja Nacionalnog dana sjećanja Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske na Srebrenicu.

Komemoracija će se održati u sjedištu Državnog Sekretarijata Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske za vanjske poslove, poslove Commonwealtha i razvoj.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović obratit će se zvanicama, među kojima će biti i članovi Vlade UK i oba doma Parlamenta UK.

UK će obilježiti 29. godišnjicu genocida u Srebrenici, kao jedna od nekoliko zemalja koja ovaj događaj obilježava na državnom nivou. Domaćin komemoracije je novoizabrani laburistički državni ministar za Evropu Stephen Doughty, a predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović bit će glavni govornik.

Dr. Bećirović je i prošle godine učestvovao na komemoraciji povodom obilježavanja Nacionalnog dana sjećanja Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske na Srebrenicu u Lancaster Houseu u Londonu.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.