6.9.2024. 10:07
1
Dodik i Vučić na GP Karakaj: "Ne doživljavamo ovo kao granični prelaz"
FOTO: predsjednikrs
Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obišli su danas radove na rekonstrukciji mosta na graničnom prelazu Karakaj u Malom Zvorniku.

Predsjednik Srbije rekao je da će investicije Srbije u RS biti još veće, poručivši da se neće odreći politike podrške RS.

- Dok sam predsjednik Srbije, Srbija će uvijek biti uz RS, pomagati, podržavati i nikad ne ugrožavati Dejtonski sporazum, niti teritorijalni integritet BiH i poštovanje RS u okviru BiH. Oni drugi koji hoće da vode politiku protiv RS, neka pobijede na izborima i vode - rekao je Vučić.

On je rekao da će most u Karakaju koštati četiri miliona eura, a ukoliko se bude gradio novi most onda ta cifra neće biti ispod 70 - 80 miliona eura.

Dodik je rekao da rekonstrukcija mosta predstavlja veliko ulaganje za Srbiju, zahvalivši Vučiću i Vladi Srbiji na tome.

- Istorija je donijela činjenicu da je ovo granični prelaz, ali mi ga doživljavamo isključivo kao administrativni prelaz - rekao je Dodik.

On je rekao i da RS rekonstruiše puteve i ulaže u infrastrukturu.

(Erna H.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.