22.7.2024. 18:35
0
Helez zaprijetio: Neću odobriti upotrebu helikoptera MUP-a Srbije za gašenje požara, OSBiH ima bolje!
Ministar odbrane BiH Zukan Helez oglasio se danas na svom Facebook profilu komentarom o upotrebi helikoptera za gašenje požara na teritoriji naše zemlje.

"Vlasti i institucije manjeg bosanskohercegovačkog entiteta Rs i dalje insistiraju da helikopteri MUP-a Republike Srbije gase požar na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Najiskrenije, čudim se ovom insistiranju, da žele da lošiji helikopteri susjedne države gase požar na teritoriji BiH, a da pritom ne žele bolje helikoptere Oružanih snaga vlastite zemlje.

Ovakvo postupanje je presedan i vjerovatno jedinstven slučaj u svijetu.

Napominjem da su helikopteri Oružanih snaga BiH u pripravnosti i trenutno spremni i da polete i izvrše misiju gašenja požara.

Očigledno vlastima manjeg bosanskohercegovačkog entiteta Rs nije interes samo gasiti požar, nego zloupotrebljavaju nesreću da omalovaže i devalviraju institucije države Bosne i Hercegovine.

Neću odobriti upotrebu helikoptera MUP-a Srbije za gašenje požara na teritoriji Bosne i Hercegovine. Ovaj zadatak uspješno mogu izvršiti domaće, nadležne institucije države Bosne i Hercegovine, Oružane snage Bosne i Hercegovine.

Apelujem na vlasti manjeg bosanskohercegovačkog entiteta Rs da prestanu s igricama te pokrenu proceduru za upotrebu resursa Oružanih snaga vlastite zemlje za gašenje požara, pomognu građanima Gacka i svim drugim građanima Bosne i Hercegovine.

Oružane snage Bosne i Hercegovine su multietničkog karaktera, pripadaju svim građanima u našoj zemlji i spremne su da služe", poručio je Helez.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.