22.7.2024. 22:29
0
Dodik više nema kontrolu: Nenad Vuković preuzeo uvjerenje o dodjeli mandata u Domu naroda PSBiH
Generalni sekretar PDP-a, Nenad Vuković, danas je u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH preuzeo uvjerenje o dodjeli mandata, čime su pravne procedure izbora završene, saopćeno je iz ove stranke.

Time je završena saga oko delegata u državnom Domu naroda, a to znači da Milorad Dodik, šef SNSD-a i predsjednik entiteta RS, nema više vlast u svojim rukama i kontrolu kakvu je imao do sada.

Gostujući u programu N1 televizije, Vuković je reagovao na optužbe koje dolaze od strane SNSD.

- Mene nije izabrao CIK, nego dvanaest poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a CIK mi je dodijelio uvjerenje, isto kao što je dodijelio i Špiriću, Noviću, Kovačeviću i Neškoviću. Za delegata sam izabran kao svaki drugi, u NSRS, s tom razlikom što je meni već godinu i po bio ukraden mandat od strane ove vlasti. Ostaje mrlja i to što je još u petak objavljena odluka Službenom glasniku u 9 časova, a istog dana je održana sjednica Doma naroda BiH u 11 časova bez mog prisustva, iako sam praktično već bio delegat – kaže Vuković.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.