30.7.2024. 10:24
0
Ministarstvo se oglasilo o prevarama na društvenim mrežama: "Dnevnica 300 KM, rad od kuće..."
Sponzorisani oglas, u kojem se lažno tvrdi da su Federalno ministarstvo rada i socijalne politike (FMRSP) i platforma Tik Tok službeni partneri izvjesnog programa zapošljavanja, ovih dana se širi društvenim mrežama.

U oglasu korisničkog profila Acqgk-43, ID: 494468583202007 se navodi da se radi o radu od kuće uz minimalnu dnevnicu od 150 KM do 300 KM.

O tome se oglasilo FMRSP iz kojeg su saopćili da je riječ o ozbiljnom slučaju neovlaštenog korištenja memoranduma Ministarstva.

- Očigledno je da se radi o prevari čiji je cilj obmana i dovođenje u zabludu potencijalno zainteresovanih osoba za rad od kuće, navode iz Ministarstva i ističu da su zbog ozbiljnosti ovog incidenta odmah poduzeli sve potrebne korake. 

- Prijavili smo slučaj nadležnim organima u Federaciji BiH, ali i kompaniji Meta, od koje smo zahtijevali hitno uklanjanje spornog sadržaja, brisanje korisničkog profila Acqgk-43, ID: 494468583202007, te sankcionisanje odgovornih za ovu zloupotrebu. Također smo zatražili da se preduzmu mjere kako bi se spriječile buduće neovlaštene upotrebe našeg memoranduma, navodi se u saopćenju.

Iz Ministarstva također pozivaju građane da budu oprezni i da ne nasjedaju na ovakve prevare, niti da daju svoje lične podatke u neprovjerenim aplikacijama.

- Federalno ministarstvo rada i socijalne politike sve svoje programe i aktivnosti objavljuje na svojim službenim kanalima, stoga je uputno uvijek otići na službene kanale Ministarstva radi pribavljanja tačnih informacija, saopćeno je.

BiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.