2.8.2024. 17:51
0
Svi hoće u vlast: 284 kandidata za 25 pozicija u Gradskom vijeću, a sedam za gradonačelnika Goražda
Čak sedam kandidata borit će se za poziciju gradonačelnika Goražda na oktobarskim lokalnim izborima, a u utrku za 25 pozicija u Gradskom vijeću 14 stranaka kandidiralo je ukupno 284 kandidata, piše danas Avaz.

Aktuelni gradonačelnik Ernest Imamović kandidat je SDP-a za drugi mandat na ovoj poziciji. Kandidat Naroda i pravde je Senad Čeljo, aktuelni ministar zdravstva BPK Goražde i jedan iz grupe članova koji su nedavno istupili iz Stranke za BiH. Stranka demokratske akcije za gradonačelnika Goražda predlaže privrednika Nihada Ćulova, nekadašnjeg poslanika SBB-a u Skupštini BPK, dok Narodni evropski savez kandidira Muhameda Ramovića, bivšeg gradonačelnika Goražda i člana više političkih partija. Aktuelni poslanici u Skupštini Emir Hubjer i Džebrail Bajramović kandidati su stranaka Novi početak i Bosanskohercegovački demokrati – Džebrail Bajramović, čiji su i osnivači. Povjerenje birača tražit će i Lejla Karović-Kersting, kandidatkinja stranke Naprijed BiH, prenosi Dnevni Avaz.

Svoje liste za Gradsko vijeće Goražda pripremilo je 14 političkih partija. Nosilac liste SDP-a je nekadašnji kantonalni poslanik Suad Došlo, kandidate Naroda i pravde predvodi Rijad Adžović, nosilac liste SDA je predsjednik Općinske organizacije ove stranke Safet Bajrović, Demokratske fronte Admir Džemidžić, a Naše stranke Anes Bunjo.

Listu Stranke za BiH predvodi Hamza Bećirević, Snage naroda Mensad Arnaut, Aner Hastor je na čelu liste NES-a, dok je nositeljica liste BH Demokrata Dalila Mirvić.

I Republikanska stranka ima svojih 10 kandidata, a na broju 1 je Denis Kulović, na čelu Nezavisne građanske liste je Anela Isanović, a Bosanske narodne stranke Kemal Đuliman, Stranka Novi početak za nositeljicu liste kandidirala je Aminu Oputar, a Naprijed BiH Aminu Alihodžić.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.