9.8.2024. 12:59
0
Trivić: Stevandićevim sinovima Stanivuković poklanja skoro pola duluma gradskog zemljišta
Nastavlja se praksa dijeljenja atraktivnog gradskog zemljišta i to kroz zamjenu gradskih parcela na odličnim lokacijama za parcele koje se nalaze na periferiji grada. Ovo je postao vrlo unosan biznis za određene političare, tajkune i ostale pripadnike samoproglašene gradske elite, izjavila je Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta.

Trivić navodi da se na sljedećoj sjednici Skupštine grada Banja Luka treba naći 85 tačaka, od čega više od 30 tačaka koje se odnose na izmjene regulacionih planova i zamjene zemljišta.

- Kao 74. tačka predloženog dnevnog reda navedena je odluka kojom se daje saglasnost za zaključivanje ugovora o zamjeni zemljišta između Grada i sinova Nenada Stevandića, Stevandić Danila i Stevandić Srđana - rekla je Trivić, te dodala:

- Iz samog prijedloga odluke koju je potpisao Draško Stanivuković i uputio u skupštinsku proceduru na usvajanje, jasno je vidljivo da je cijena gradske zemlje u naselju Obilićevo procijenjena na 80.800 KM, odnosno, na nižu vrijednost od stvarne, a da je zemlja koju grad uzima i koja se vodi kao nekategorisani put, procijenjena na 72.140, odnosno na višu vrijednost u odnosu na ono koliko vrijedi.

To praktično znači da će Stevandićevi sinovi dobiti 443 kvadrata u Obilićevu za samo 8.660 KM i nekategorisani put površine 220 kvadrata. Tako procijenjene vrijednosti nisu slučajne, kada se zna da je vještak-procjenitelj, Radenko Crnogorac, svojevremeno bio, a možda je još uvijek, član PDP-a, pa čak i njihov kandidat na izborima - navodi Trivić.

Ona dodaje da je riječ o još jednoj simbiozi, ovaj put između Draška Stanivukovića i Ujedinjene Srpske, jer nije prvi put da njihovi članovi, od kojih su neki i odbornici, mijenjaju svoju zemlju za gradsku, kao i da se usvajaju regulacioni planovi gdje se oni pojavljuju kao investitori.

- Poražavajuće je to što Stanivuković ne bira sredstva kako da dođe do podrške od bilo koga za izbore, pa u zamjenu za podršku nemilice dijeli skoro besplatno gradsku zemlju svojim kompanjonima, koji će na toj zemlji višestruko zaraditi kroz izgradnju i prodaju stanova - zaključuje Trivić, saopćeno je iz NF.

(Ajdin B.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.