9.8.2024. 17:27
0
Ispitani osumnjičeni za napad na Novitovića
Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka ispitao je tri lica osumnjičena za napad na vršioca dužnosti direktora Šumskog gazdinstva "Drina" iz Srebrenice Milana Novitovića nakon čega su puštena i braniće se sa slobode.

"S obzirom na to da nisu ispunjeni zakonski razlozi za određivanje mjere pritvora, osumnjičena lica su nakon ispitivanja puštena i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode", saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Tužilac je ispitao osumnjičene zbog počinjenog krivičnog djela nasilničko ponašanje.

U saopštenju se navodi da je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka juče Policijska uprava Gradiška dostavila izvještaj protiv K.S. (46) iz Bijeljine, K.P. (56) iz Gradiške i K.M. (53) iz Gradiške.

K.S. je osumnjičen za krivično djelo nasilničko ponašanje, K.P. za nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom ugrožavanje sigurnosti, a K.M. za nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Ova tri lica su osumnjičena da su u srijedu, 7. avgusta, oko 14.15 časova, na auto-putu Banjaluka-Gradiška počinila krivična djela na štetu N.M.

Dva lica iz Gradiške i lice iz Bijeljine uhapšena su juče u Gradišci jer se dovode u vezu sa napadom na Novitovića.

Direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević izjavio je ranije Srni da su izvršioci napada uhapšeni u roku od šest časova, da su bili upotrijebljeni svi kapaciteti Policijske uprave Gradiška, te pohvalio brz i efikasan odgovor pripadnika ove uprave, krim-službe i jedinice Žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Srna nezvanično saznaje da su motivi napada neraščišćeni imovinski odnosi i dugovanja. 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.