8.8.2024. 21:19
0
Osumnjičeni za napad na bivšeg direktora Civilne zaštite RS predati Tužilaštvu
FOTO: Nezavisne novine
Osumnjičeni za napad na Milana Novitovića, vršioca dužnosti direktora Šumskog gazdinstva "Drina" Srebrenica, predati su u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, pišu Nezavisne novine.

Uhapšeni su Predrag i Mladen Kojić iz Gradiške kao izvršioci te Saša Kovačević iz Bijeljine za kojeg se sumnja da je organizator.

Oni se dovode u vezu sa napadom koji se u srijedu desio na izlazu sa autoputa Gradiška - Banja Luka. Napadači su navodno presreli Novitovića u mjestu Berek dok je vozio i napali ga, ali on u tom sukobu nije povrijeđen, već mu je oštećeno vozilo.

U ovom slučaju policija radi na rasvjetljavanju svih činjenica budući da postoje suprotne izjave o tome ko je imao pištolj i da li je oružje korišteno. Međutim, pištolj nije pronađen, a policija sklapa kockice u vezi s napadom.

Istražuju se motivi sukoba, a navodno je riječ o neraščišćenim imovinskim odnosima i dugovanjima. Nakon ovog događaja policija je jučer bila raspoređena na užem i širem području. Nakon ispitivanja, tužilac će donijeti odluku o daljim mjerama protiv osumnjičenih.

Inače, Novitović je bivši direktor Civilne zaštite RS.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.