18.8.2024. 21:30
2
Duška Jurišić brani Ivanu Marić: Atmosferu treba zagrijati spaljivanjem vještica, lomača je pripremljena za Ivanu
Duška Jurišić, zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH na svom Facebooku komentirala je napade na Ivanu Marić zbog komentara o pozivu reisa Huseina Kavazovića da se uputi kišna dova.

-  Ipak nije dovoljno vruće. Atmosferu treba zagrijati spaljivanjem vještica. Lomača je danas pripremljena za Ivanu Marić na portalima i društvenim mrežama.

Prenosim dio Ivaninog odgovora: “Da, pogriješila sam što sam se našalila oko bilo čega vezanog za religiju ili naciju, jer sam na trenutak zaboravila koliko je to bitno za 96,5% stanovnika BiH. Inače vodim računa da ne povrijedim ničija uvjerenja ali sam ovaj put izgubila širu sliku iz vidika. Nije to bilo primjereno. Ali nije baš ni za smrtne kazne. Da li je veći grijeh to što meni rade ili ono što sam ja uradila? Na kraju će svako od nas odgovarati za svoje grijehe. Pred Bogom i pred zakonom smo svi isti, bar bismo trebali biti.”

U Islamskoj zajednici u BiH mnogi su smatrali da je imam Amir Mahić pogriješio kada je oštro kritikovao Svetosavlje u jednoj od svojih hutbi. I efendija Mahić se izvinio, ali to nije zaustavilo erupciju napada, govora mržnje na društvenim mrežama, osude predstavnika vlasti.

Odlična je ovo priča za skretanje pažnje sa predizbornih kampanja, plaćenih novcima građana, spornih javnih nabavki, stotina hiljada maraka za “službena putovanja” i reprezentaciju. Vidite, kada je “to” u pitanju onda su valjda svi isti, sve treba valjati u blatu. Bogami, bez mene, bez Nasihe….

Navešću vam samo jedan primjer. Krajem prošlog mjeseca, dvojica pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u medijima su prezentirani kao heroji, koji spašavaju ukrajinske izbjeglice iz mora. Šta su pripadnici Direkcije uopšte radili na plaži, a pritom su i sami kazali da su bili na dužnosti, u obezbjeđenju štićenog lica na privatnom putovanju? Taj odgovor nisam čula, ni pročitala nigdje. Doduše, ni pitanje nije postavljeno. Jedva čekam da se vrati direktor Direkcije sa godišnjeg odmora. Neću ga pitati za to, ali hoću za zaštitu mojih bivših kolega i kolegica, kojima se mjesecima crta meta na čelu.

(Sead M.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.