3.9.2024. 8:10
1
Ko je bio Bakir Spahić koji poginuo jučer u teškoj nesreći kod Kaknja: Napustio je siguran posao i napravio jedinstvenu kompaniju
Vlasnik kompanije “Delta Petrol” iz Kaknja Bakir Spahić smrtno je stradao jučer u saobraćajnoj nesreći u mjestu Lipničko brdo, između Kaknja i Vareša. U nesreći su živote izgubile četiri osobe.

Rođen je 15. novembra 1956. godine na Hrasnu, Kakanj. Oženjen je suprugom Muberom s kojom ima troje djece.

Prije osnivanja firme Spahić je radio u Termoelektrani Kakanj. Imao je nepunih 40 godina i kako je kazao jednom ranijom prilikom, mislio je da je vrijeme da nešto više pruži sebi i svojoj porodici.

Svi su i tada željeli u Termoelektranu, a on je izlazio iz nje. Bio je to ogroman rizik. Kao osobe koje su ga navele na ovaj posao a i pomogle tada je naveo Amira Imamovića i Envera Šabanovića koji mu je u to vrijeme naglašavao da se upušta u velike stvari.

Spahić je također ispričao da voli prirodu i druženje. Lovac je bio oko tri decenije, ali ništa nije ulovio, jer mu je priroda bila prvenstveno druženje, način relaksacije od svakodnevnih obaveza, piše Biznis info.

Delta Petrol poznata je i priznata firma iz Kaknja koja je u naš region donijela moderne i čiste tehnologije za preradu i reciklažu otpada, posebno onog iz nafte, naftnih derivata i guma.

Osnovna djelatnost firme Delta Petrol na početku bila je sanacija benzinskih pumpi. Nakon Dejtona i podjele teritorije BiH na Federaciju i Republiku Srpsku sanirali su pumpe u Hadžićima i Srednjem, a onda je krenulo redom.

Kasnije se firma širila u nekoliko osnovnih pravca.

Prvi je servis, održavanje i izgradnja benzinskih pumpi. Drugi dio se odnosi na ekologiju. Naime, firma se bavi eko poslovima koji se događaju korištenjem nafte i njenih derivata.

"Naše je da ekološki zaštitimo procese, ljude, sredinu, zajednicu i to u distribuciji, skladištenju, prodaji nafte i naftnih derivata. Tu smo najstručniji i najosposobljeniji u BiH. I u okruženju", pričao je svojevremeno Spahić.

Također je ulagala u postrojenje za reciklažu i proizvodnju alternativnih goriva.

Prema podacima Biznis info, Delta Petrol ima godišnje prihode od oko deset miliona KM.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.