3.9.2024. 8:47
0
Stresna situacija za putnicu iz BiH na aerodromu u Memmingenu: Graničari je nisu pustili da uđe u Njemačku. Nije imala dovoljno novca
Pripadnici granične policije Njemačke vratili su putnicu iz Bosne i Hercegovine (52) jer nije mogla da predoči dokaz da ima dovoljno novca za ostanak u Njemačkoj.

Kako prenose mediji, ona je juče doputovala iz BiH na aerodrom u Memingenu, ali nije uspjela da prođe kontrolu na kontrolnom punktu jer nije imala dovoljno novca. 

Inače, kada je riječ o ulasku u zemlje EU, na zahtjev granične policije morate predočiti da kod sebe imate određenu sumu novca po danu ostanka u zemlji. Ovo je, inače, propis koji mnogi zanemaruju.

Nakon što su joj postavili još neka dodatna pitanja, kao što je razlog njene posjete Njemačkoj, putnica iz BiH je dala prilično kontradiktorne odgovore.

Na kraju su policijski službenici odlučili da joj odbiju ulazak u zemlju i ona je prvim letom vraćena u BiH.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.