3.9.2024. 15:24
0
Besplatan čas joge na Betaniji za žene oboljele od karcinoma dojke
Projekat „Transformacija kroz jogu“ koji je finansiran u okviru OCD/NVO programa Općine Centar, Sarajevo organizuje besplatan čas joge i meditacije za žene oboljele od karcinoma dojke na Betaniji, u četvrtak 05.09.2024. godine od 10:00 sati.
Joga, drevna indijska praksa samorazvoja, izučava se i praktikuje širom svijeta kako bi se kroz tjelesne pokrete postiglo stanje fizičkog, psihičkog i duhovnog balansa.

Žene oboljele od karcinoma dojke su zasigurno jedna od najranjivijih skupina društva te im je potrebna dodatna podrška za nošenje sa izazovima užurbane svakodnevnice i bolje kvalitete života. 

Iako je joga u Bosni i Hercegovini još uvijek donekle nepoznanice, Fondacija za razvoj „Transformacija“ u Sarajevu već više od decenije promoviše brojne blagodeti i koristi ovih fizičkih i mentalnih praksi. 

Uz časove joge za žene oboljele od karcinoma dojke, koje vode neki od najvećih stručnjaka u području fizičkog i mentalnog razvoja, žene će kroz ovaj projekat imati priliku da steknu i znanja iz Fitoaromaterapije i Nutricionizma, što će im uveliko olakšati svakodnevne brige i omogućiti zdrave navike, plus da se dobro zabave. 

Na joga prostirkama, joga instruktori iz Transformacije ponudit će bogat i kvalitetan sadržaj za žene oboljele od karcinoma dojke kako bi im omogućili što kvalitetniji i uspješniji oporavak i zdrav život. 

Brojni polaznici i prijatelji Transformacije svjedoče o koristima i promjenama koje su doživjeli u svojim životima - osnaženo i fleksibilnije tijelo, uspješnije podnošenje svakodnevnih izazova, poboljšana koncentracija i fokus, povećanje energije, uspješnije obavljanje svakodnevnih obaveza do mentalnog mira i lakšeg nošenja sa stresom. 

Fondacija Transformacija radosno započinje ovaj jedinstveni pilot projekat u trajanju od pet mjeseci te se nada da će ovakve inicijative zaživjeti širom lokalnih zajednica i da će što više građana otkriti čari joge i meditacije te unaprijediti svoje fizičko i mentalno zdravlje. 

Za više informacija o programu i radu Fondacije Trasformacija posjetite web stranicu: transformacija.ba te Facebook i Instagram
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.