3.9.2024. 17:39
2
Višković bijesan zbog proširenja Sarajevskog aerodroma: "Svi su alarmirani, zaštitit ćemo našu teritoriju"
Predsjednik Vlade RS Radovan Višković izjavio je da će oni zaštitit 'svoju teritoriju' na području opštine Istočna Ilidža.

Upitan da prokomentira najavu Međunarodnog aerodroma Sarajevo da proširi aerodrom na teritoriji entiteta RS, Višković je rekao da je Vlada RS upoznata o toj namjeri sarajevskog aerodroma. On je kazao da je na scenu zloupotreba 'činjenice da entitetska granica nije precizno utvrđena'.

Podsjetimo, Sarajevski aerodrom je najavio proširenje i zemlja na kojoj se širi je njihova i sve procedure su ispoštovane.

No, Višković misli da se ipak radi o zloupotrebi.

"Zahvaljujući našim poslanicima iz Istočne Ilidže, alarmirane su institucije RS i upoznata javnost. Vlada Republike Srpske će znati kako da zaštiti svoju teritoriju i, prije svega, svoje građane. Sve nadležne republičke institucije aktivno rade na prevazilaženju ovog problema i građani mogu biti sigurni da će sačuvati svoja prava", rekao je Višković.

On je naveo da su uključene sve relevantne institucije RS, prvenstveno Pravobranilaštvo RS i RUGIP, ali i Ministarstvo za prostorno uređenje i, naravno, Vlada.

"Naši građani mogu biti sigurni da nikada nećemo dozvoliti da se uzme ni milimetar naše teritorije i da će njihova prava biti zaštićena", istakao je on.

Višković je rekao da je 'nedopustivo da se na ovakav način pokušava oteti teritorija i pomjeriti entitetske granica', te da će insistirati na tome da se proces utvrđivanja entitetske granice što prije završi.

"Proces utvrđivanja entitetske granice, što je zadatak vlada Republike Srpske i Federacije BiH, kao i Vijeća ministara, nije završen upravo zbog opstrukcije bošnjačkih političara. U narednom periodu insistirat ćemo na završetku tog posla kako bi se ovakvi problemi preduprijedili i spriječili", istakao je Višković za Srnu.

(Erna H.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.