3.9.2024. 21:26
0
SNSD-ov kandidat za načelnika Sokoca, Strahinja Bašević, pušten iz pritvora zbog nedostatka dokaza
FOTO: screenshot
Direktor Šumskog gazdinstva "Romanija" Strahinja Bašević, bivši vršioci dužnosti direktora "Šuma Republike Srpske" Slaven Gojković i ŠG "Visočnik" Han Pijesak Janko Golijanin pušteni su danas iz pritvora zbog nedostatka dokaza da su zloupotrijebili službeni položaj, rekao je Baševićev advokat Veljko Ćivša.

Ćivša je pojasnio da su pušteni zbog nedostatka dokaza za djelo koje im se stavlja na teret, kao i za bilo koja druga djela, piše Srpska.info.

Baševiću, Gojkoviću i Golijaninu pritvor je određen prošle sedmice zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja.

Prethodno je u Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu ispitano pet osoba osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja 2020. godine, a za tri lica podnesen je prijedlog za određivanje pritvora.

Podsjetimo, Gojković i Golijanin uhapšeni su 26. augusta, dok se dan poslije (27. august) predao Bašević.

Svi su kadrovi SNSD-a, a Bašević je i poslanik u NSRS-u i kandidat za načelnika Sokoca na predstojećim lokalnim izborima 6. oktobra. 

Sumnjiče se da su tokom 2020. godine zloupotrebom službenog položaja i ovlaštenja oštetili entitetski budžet putem nezakonitog poslovanja u četiri šumska gazdinstva, te u Javnom preduzeću Šume RS-a.

SNSD
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.