9.9.2024. 13:27
1
Građani RS pozvani da dostave nalaze u sklopu tužbe protiv NATO-a: "Imamo dokaze, pravda je na našoj strani"
FOTO: Screenshot/rtrs
Građani RS pozvani su da dostave 'dokaze' odnosno nalaze biopsije koji bi bili uvršteni u tužbu protiv NATO-a.

Srbija i entitet RS već godinama tvrde kako je NATO u sklopu bombardovanja 90-tih godina koristio osiromašeni uranij i da zbog toga imaju neke posljedice. Inače, za ovu tvrdnju ne postoji niti jedan relevantan dokaz.

Advokat Srđan Aleksić, čija je kancelarija tužila NATO nakon bombardovanja Srbije, pozvao je sad građane RS koji imaju nalaz biopsije da su oboljeli od kancera kao 'posljedice bombardovanja' da se jave u njegovu kancelariju u Nišu kako bi pokrenuli postupak protiv tog vojnog saveza.

"Nalazi biopsija potvrđuju da naši klijenti u tijelu imaju teške metale i osiromašeni uranijum i to je apsolutni dokaz na našoj strani", rekao je Aleksić za RTRS.

Aleksić je naveo da prostor Srbije i RS spada u zdravu životnu sredinu i da je prisustvo osiromašenog uranijuma u organizmu jasan pokazatelj posljedica NATO bombardovanja, jer nema drugog izvora, poput prljave industrije, odakle bi uranijum došao u tijelo.

Aleksić je pojasnio da uz nalaz biopsije sudu dostavljaju i nalaz vještaka sudske medicine, dodajući da je u toku 35 sudskih postupaka.


"Imamo dokaze, pravda je na našoj strani i nadam se da će Evropski sud osuditi pripadnike NATO koji su učestvovali u agresiji na Srbiju i Republiku Srpsku. Također, očekujemo obeštećenja koja su prilično velika", rekao je on.

RS
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.