9.9.2024. 20:56
0
Mesihović i Kalamujić dočekali PK Spid, Barlova i odbojkaše BiH
Reprezentativce BiH u sjedećoj odbojci i trinaestogodišnjeg Ismaila Barlova, zajedno s njihovim timovima, dočekali su danas na sarajevskom aerodromu, između ostalih, i ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS Adna Mesihović, te ministar finansija KS Afan Kalamujić.

Istakli su da su ponosni na uspjehe bh. paraolimpijaca i da su im zahvalni što su omogućili da se zastava BiH viori među najuspješnijim zemljama na cijelom svijetu.

Mesihović je navela da smo danas svjedočili veličanstvenom dočeku naših paraolimpijaca, koji su još jednom dokazali koliko sport ima moć ujediniti našu zemlju.

- Hvala im što nas inspiriraju da vjerujemo u snagu zajedništva, predanosti i napornog rada. Naša obaveza je da nastavimo podržavati sportiste i naše mlade talente poput Ismaila Barlova. Oni su najbolji ambasadori naše države i zato podrška Vlade KS i Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS neće ni u budućnosti izostati - istakla je Mesihović.

Kalamujić je naglasio da mu je srce ispunjeno jer je mogao dijelom podržati uspjeh PK Spid i Ismaila Barlova ispred Ministarstva finansija KS.

- Imati 13 godina i svojoj zemlji obezbijediti srebrnu medalju na paraolimpijadi je nevjerojatan rezultat. Uz to, naši odbojkaši su nas ponovo učinili ponosnim! Naša je dužnost da im pružimo svu podršku kako bi nastavili osvajati medalje i ponosno predstavljati Bosnu i Hercegovinu širom svijeta. Ponosan sam na cijeli paraolimpijski tim BiH i zahvalan sam im za njihov trud, zalaganje i uspjehe koji su inspiracija za sve nas, a posebno za naše mlade generacije - zaključio je Kalamujić, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.