9.9.2024. 21:51
0
Sa skupa Snage naroda Ramo Isak poručio: Pred vama je lista kandidata koji ne znaju izdati, niti iznevjeriti
Uprkos kiši koja je padala, brojni mještani Janjića odazvali su se predizbornom skupu Snage naroda što je potvrda kako je ideja stranke prepoznata u cijeloj Zenici, saopćeno je iz ove stranke.

Prisutnima se najprije obratio Arnel Isak, nosilac liste za Gradsko vijeće Zenice, koji je podsjetio kako je, dok je bio ministar u Vladi ZDK, upravo samo u Janjiće investirao blizu milion KM.

- Žalosno je da vam niko nije došao proteklih godina, a da će vam u ovom mjesecu dolaziti mnogi i pokušavati lažima dobiti vaš glas. Znam šta sam uradio za četiri godine svog mandata u Janjićima i ostalim slivovima, zato čista obraza dolazim i ovdje i u svaku mjesnu zajednicu. Kandidirao sam se i stao na listu GV jer želim dokazati koliko volim Zenicu, da obiđem svaki dio Zenice i podržim mladu i perspektivnu listu - navodi on.

Istakao je i kako imaju i aktuelne vijećnike u GV Zenica koji su inicirali projekte za Janjiće, ali i koji su digli glas protiv izgradnje HE Janjići.

- Ako krenu graditi HE, stati ćemo zajedno s vama i nećemo dozvoliti da se narušava ljepota Janjića. Gledati ćemo da se što više uloži u Zenicu jer Budžet Zenice ima dovoljno sredstava da se svaki dio grada uljepša i unaprijedi bez favoriziranja nekih mjesnih zajednica - kazao je Isak.

Kako je saopćeno iz ove stranke, na impozantnom skupu u Janjićima brojnim mještanima predstavljena je lista Snage naroda za Gradsko vijeće koju čine profesori, doktori, pravnici, magistri, zdravstveni radnici, uspješni sportisti, studenti, penzioneri, ali i aktuelni vijećnici koja će, zasigurno, biti snažno prepoznata od strane građana Zenice i koja će dobiti masovnu podršku na izborima 6. oktobra.

Mještanima Janjića koji su došli podržati listu Snage naroda obratio se i Elmir Duvnjak, aktuelni vijećnik u Gradskom vijeću Zenica.

- U ovih mjesec dana će vam dolaziti razne političke opcije, mnogi kandidati i obećavati vam razne stvari. Dobro otvorite oči i birajte pametno. Prije četiri godine sam stajao pred vama i dao samo jedno obećanje, a to je da ću biti uz vas i da ću štititi vaše interese. Sjetite se izgradnje hidroelektrane, sjetite se tačke dnevnog reda o proglašenju javnog interesa za izgradnju hidroelektrane. Tačke za koju je vaš predsjednik gospodin Kaknjo tražio da se povuče sa dnevnog reda ali to nije učinjeno.

Tada smo stali uz vas, glasali smo protiv njene izgradnje. Štitili smo vaše interese. Lagali su vas da se gradi protočna elektrana i da se voda neće akumulirati, da neće biti nikakvog jezera. Ko jednom prevari, prevariti će opet. Izbori su za manje od mjesec dana. Ne shvatajte to olako, bitno je ko vam sjedi u vijećničkim klupama. Dajte nam svoju podršku i budite sigurni da će se vaš glas čuti i da će se braniti vaši interesi. Uz vas do pobjede, a uz nas do bolje Zenice - poručio je Duvnjak.

Državničkim govorom, na oduševljenje prisutnih, obratio se i Ramo Isak, predsjednik stranke, kazavši da je ideja Snage naroda prepoznata u cijeloj BiH.

- Vjerujte mi, pred vama je lista kandidata koji ne znaju izdati, niti iznevjeriti. Podržite ovaj mladi i stručni kadar koji iza sebe nema političku prošlost niti mrlju. Podržite naše kandidate za Gradsko vijeće Zenice kako bismo bili vaš glas za bolje sutra svih građana Zenice - kazao je, između ostalog, Isak.

(Ajdin B.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.