17.9.2024. 22:45
0
Započela rekonstrukcija šetališta Otoka-Hrasno
Općina Novi Grad Sarajevo pokrenula je drugu fazu radova na rekonstrukciji šetališta Otoka – Hrasno. Ova faza obuhvata obnovu šetnice na desnoj obali Miljacke, od Istiklal džamije do priključka na šetalište u ulici Bulevar Meše Selimovića.

Radovi se trenutno fokusiraju na uklanjanje postojećeg oštećenog asfaltiranog sloja i njegovo zamjenu novim betonskim pločama. Šetalište će biti preuređeno s betonskim pločama i kockama u dva dekora. Uz šetnicu će biti postavljene moderne parkovske klupe i korpe za otpatke.

Projekt također uključuje instalaciju nove LED javne rasvjete i sadnju žive ograde duž dijela trase uz rijeku.

Ranije je u okviru ovog projekta izvršena kompletna rekonstrukcija pješačke staze na lijevoj obali Miljacke, od pješačkog mosta u ulici Žrtava fašizma do mosta Kongresmena McCloskey-a, uključujući izgradnju biciklističke staze.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.