12.9.2024. 13:05
0
U Hrvatsku stigla promjena vremena - Bh. meteorolozi upozoravaju: Neka vas ne zavara...
FOTO: index.hr
U Hrvatsku je stigla najavljena drastična promjena vremena koja donosi obilnu kišu, ponegdje s grmljavinskim nevremenima, te znatan pad temperatura.
Olujna fonta stiže iz Italije i Slovenije i njeni dijelovi već su zahvatili zapadne krajeve Hrvatske. Jedna je olujna fronta zahvatila šire zadarsko područje, javlja Index. Isti portal javlja da se kod Primoštena formirala velika pijavica, a da je Umag, usljed jakih padavina, pod vodom.

U BiH najavljena promjena stiže sa zapada i donosi promjenu vremena koja nas uvodi u kasnu jesen.


"Neka vas ne "zavara" današnja kratkotrajna južina, narednih dana pad temperatura za 10 do 20°C u odnosu na današnje maksimalne vrijednosti", objavili su bh. meteoroloz na svojoj Facebook stranici.

"U ovim trenucima kiša sve češće zahvata krajnji sjeverozapad Bosne. Jugo je u postepenom jačanju i u narednim satima u većem dijelu zemlje zapuhat će slab do umjeren, u višim krajevima jak do olujan". Kako dan bude odmicao, kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom biće sve česća pojava na sjeverozapadu, zapadu, dielimično sjeveru i jugu zemlje. Ponegdje je moguće i nevrijeme.

Istočnije, u ostalim krajevima veći dio dana suho i pretežno sunčano.


Iza 15 sati najprije u Krajini, a večeras i tokom sutrašnjeg dana i u ostatku zemlje prodorom hladne fronte osjetno zahlađenje uz okretanje vjetra na sjeverac. Uz frontu idu padavine koje će nakon zapada, večeras i sutra prijepodne zahvatiti i ostatak naše zemlje. Tmurno, prohladno i kišovito vrijeme nastavlja se i u danima vikenda. Pojedini vrhovi najviših planina uz prvi ovosezonski snijeg, a uz pojačan sjeverac i buru biće to utisak kasne jeseni.

Značajnije stabilizacije vremena nema ni u narednoj sedmici", stoji u objavi. 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.