28.9.2024. 8:29
0
Migrant iz Nigerije svoje snove o boljem životu ostvario u Bihaću: "Nikad prije nisam vidio zemlju kao što je vaša Bosna…"
FOTO: screenshot/bhrt
Svoje snove o boljem životu u Bihaću je ostvario 38-godišnjak iz Nigerije.

Nakon što je sagradio svoj dom u Bosni i Hercegovini, o evropskim metropolama, kaže, više ne razmišlja.

Kada je napustio Nigeriju i preko Turske i Grčke došao u našu zemlju, pješice, Emeka Arinze Uzočukvu ni slutio nije da će životno putovanje završiti u Bihaću i da će poželjeti da tu zauvijek ostane.

Kaže da konačno ima život dostojan čovjeka, a zaposlio se i u jednom bihaćkom restoranu kao pomoćni radnik.



"Nikad prije nisam vidio takvu zemlju, zato sam odlučio da moram ostati ovdje. Kada sam tek došao, ljudi ovdje su mi davali hranu, brinuli se za mene, zato moram ostati. Niko me na to nije prisilio. To je moja odluka", kaže migrant iz Nigerije Emeka Arinze Uzočukvu, prenosi BHRT.

Ova priča pokazatelj je kako pripadnici migrantske populacije na legalan način žele i mogu ostvariti svoja prava u Bosni i Hercegovini. Onih koji traže azil sve je više.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.