28.9.2024. 10:00
0
Kandidat SDA u Brčkom uslovno osuđen jer je pretukao ljubavnicu
Skupštinski zastupnik Skupštine Brčko distrikta BiH ujedno i kandidat Stranke demokratske akcije – SDA Bahrija Ribić dana 23.01.2024. godine osuđen na mjesec dana zatvorske kazne – uslovno!

Međutim zastupnik Bahrija Ribić (SDA) dobio je uslovnu kaznu u trajanju od dvije godine koja zahtjeva da Ribić ne smije počiniti novo krivično djelo.

Ribić je osuđen pred Osnovnim sudom u Brčkom jer je u vremenskom periodu od 2019. godine do oktobra 2022. godine, u Brčkom, svjestan da učestalim praćenjem i uznemiravanjem ugrožava bezbjednost F.A., što je i htio, a sa kojom je prethodno od 2005. godine sa prekidima održavao blisku vezu i iz koje veze su dobili zajedničkog sina B. R., rođen 2014. godine, ugrozio partnerici bezbjednost na način da je često pratio njeno kretanje dok je sa prijateljicama bila u ugostiteljskim objektima, dolazio u te objekte, galamio, lupao od sto, pravio neprijatne scene, govorio joj - zašto je izašla bez njegovog odobrenja, istjerivao je iz objekata kako bi s njom razgovarao kojom prilikom je čupao za kosu, a ukoliko se ona ne bi javila na telefon, dok je u izlasku sa prijateljicama, čekao je ispred ugostiteljskih objekata i pratio je putničkim motornim vozilom piše Times.

Također, dolazio joj na posao u pekaru, gdje ju je fizički napao, hvatajući je za vrat, kada ga je vlasnik pekare istjerao iz objekta, potom u stanu kada je tražila da prekinu njihov odnos čupao je, smetalo mu je što puši pa joj govorio ako zapali cigaretu strpaće joj je u nos, lomio joj cigarete na glavi, uznemiravao je telefonskim pozivima, te joj govorio kako će je strpati u ludnicu, da će njegova zakonska supruga i on da othrane njihovog zajedničko dijete.

Govorio joj da će svu imovinu prodati i više puta joj naglašavao da će je "odrobijati" kad god je tražila da prekinu njihov odnos, a što je sve kod oštećene izazvalo izražen osjećaj straha, zbog čega se obratila psihijatru za pomoć, te povremeno pozivala Policiju Brčko distrikta BiH.

Time je zastupnik Bahrija Ribić (SDA), učestalim praćenjem i uznemiravanjem na drugi način ugrozio bezbjednost roditelja svog djeteta i lica sa kojim je održavao bliske veze, čime je počinio krivično djelo – Ugrožavanje bezbjednosti – iz člana 180. stav (3) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, zbog čega mu sud primjenom navedene zakonske odredbe i člana 7., 42, 47. i 49. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, te člana 337. stav (2) Zakona o krivičnom postupku Brčko distrikta BiH, izdaje “KAZNENI NALOG” Optuženom se za navedeno krivično djelo primjenom članova 60.,61. i 62. Krivičnog zakona Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, izriče USLOVNA OSUDA kojom se utvrđuje kazna zatvora u trajanju od 30 (trideset) dana koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od 2 (dvije) godine ne počini novo krivično djelo.

Presudu je donio Osnovni Sud u Brčko distriktu BiH.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.