9.10.2024. 7:46
0
Tužilaštvo HNK formiralo predmet: Pojavili se snimci iz drona na kojima se vide mašine na kamenolomu
Vijest o katastrofalnim poplavama u Bosni i Hercegovini odjeknula je širom svijeta.

Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona je formiralo predmet, s ciljem da se istraže uzroci tragedije u Donoj Jablanici. Imenovan je tim tužilaca za rad, s posebnim naglaskom na poslovanje i aktivnosti kamenoloma koji se nalazi u Donjoj Jablanici.

Nakon što su četiri satelitske fotografija snimljene u periodu od 2018. do avgusta ove godine dokazale da je iz kamenoloma iznad Donje Jablanice ilegalno eksploatisan granit, sada stižu i snimci dronom na kojima se vide mašine.

Na novom dron video snimku vide se bageri/mašine na minuti 03:15 - 03:25 u samom kamenolomu.



Istraga.ba je ranije, koristeći Google Earth uspjela dokumentovati mašine koje su bile aktivne u kamenolomu koji je, prema tvrdnjama premijera Federacije, “posljednje četiri godine bio zatvoren”. Upravo u tom kamenolomu usljed obilnih padavina nastala je akumulacija koja je pokrenula kamenu lavinu koja se sručila na kuće u Donjoj Jablanici.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.