9.10.2024. 10:10
1
U akciji Hunter u Sarajevu zaplijenjeno više od kilogram droge: Uhapšen diler
Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva KS, realizovali su akciju kodnog naziva Hunter s ciljem dokumentovanja krivičnih djela neovlaštenog prometa opojnim drogama.

U pretresima koji su izvršeni na području Novog Grada pronađeno je i oduzeto 21 različito pakovanje sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, ukupne mase od cca 1.077 grama; pet PVC pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, ukupne mase od cca 230 grama, digitalna vaga, aparat za vakumiranje, te druge predmete od interesa za istragu, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a KS.

Uhapšen je A.T. (1987) iz Sarajeva, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga (član 238. stav 1. KZ FBIH).

Nad uhapšenim se vrši kriminalistička obrada u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS, nakon čega će biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, saopćio je MUP KS.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.