9.10.2024. 10:25
1
Abdulah Iljazović, političar kod kojeg je "gram uvijek bio gram", dobio najviše glasova u Brčkom kada je riječ o Našoj stranci
Abdulah Iljazović, široj javnosti poznat po svojoj izjavi: "Kod mene je gram uvijek bio gram", i ovog će puta dio Skupštine Brčko distrikta. Dobio je novi mandat na Lokalnim izborima 2024. godine.

Iljazović je bio četvrti na listi Naše stranke. Po broju osvojenih glasova je "izbio" na prvo mjesto, a povjerenje mu je dalo 1.219 glasača, prema dosad obrađenim glasačkim listićima. Sljedeći po broju glasova na listi Naše stranke je Adnan Karamujić sa svega 368 glasova.



Abdulah Iljazović je ujedno jedan od zastupnika koji je dobio najviše glasova u Brčkom, svakako više od bilo kojeg kandidata iz svoje aktuelne političke opcije Naše stranke, više od bilo kojeg kandidata iz svoje bivše stranke Narod i pravda i daleko više od bilo kojeg kandidata iz svoje još jedne bivše stranke Stranke za BiH. 

Najviše glasova u Brčkom, prema trenutno obrađenim glasačkim listićima, je dobio SDA-ov Esad Kadrić (2.763). 

Iljazović se na političkoj sceni pojavio kao NiP-ovac. Tada je javnost saznala i da ga je pravosuđe u Brčkom "proganjalo" zbog dilanja marihuane, a on je i sam to potvrdio. 

Nakon NiP-a, u februaru 2023. godine kao zastupnik u Skupštini Brčkog prešao je u SBiH, da bi na ovim izborima završio kao kandidat Naše stranke kojoj je pristupio u julu ove godine, prenosi Faktor.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.