28.5.2024. 18:24
3
Starijem paru turista u BiH ukraden kamper: Ostali smo samo u šorcu i haljini
FOTO: Crna-Hronika.info
Bosna i Hercegovina suočava se s novim valom krađa kamper vozila, čiji su vlasnici uglavnom strani turisti. U proteklih pad dana zabilježena je krađa ovog vozila na popularnom turističkom odredištu u Hercegovini.

Posljednji incident dogodio se u blizini vodopada Kravice u Ljubuškom, gdje je kamper vozilo belgijskih turista nestalo. Turisti su odmah prijavili krađu lokalnoj policiji koja je započela istragu. Ovaj slučaj je posebno zabrinjavajući jer je vodopad Kravice poznat po svojoj sigurnosti i miru, piše Crna-Hronika.

Walter (70) i Roose (68) iz Belgije žrtve su krađe kamper vozila koji je prije 3 dana ukradeno sa parkinga poznatog vodopada. Doslovno Walter i Roose su ostali u šorcu i haljini, sve im je odnešeno. Dok se par iz Antwerpen Booma penjao na vodopad, lopovi su pobjegli sa njihovim novim vozilom.

“Nije nam ostalo ništa. Ukoliko neko primjeti ovo kamper vozilo ili ovakvo slično da je već ofarbano, da odmah obavijesti policiju” – poručili su ogorčeni turisti.

U međuvremenu, društvene mreže su preplavljene apelima za pomoć u pronalaženju ukradenih vozila. Fotografije i informacije o kamperima brzo se šire, a građani su pozvani da obavijeste vlasti ako primijete nešto sumnjivo.

Očekuje se da će se u narednim danima pojačati napori na suzbijanju ove vrste kriminala, a vlasti su optimistične da će uz pomoć građana i modernih tehnologija uspjeti riješiti ove slučajeve i vratiti ukradena vozila njihovim vlasnicima.

BiH
3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.