22.8.2024. 11:42
0
Osumnjičeni za ubistva u Sanskom Mostu budan i svjestan, nije u životnoj opasnosti
FOTO: n1
Trostruki ubica iz Sanskog mosta Mehemed Vukalić koji je hospitalizovan u UKC RS jer je pokušao izvršiti samoubistvo je svjestan i budan.

Marko Kantar, načelnik Službe za torokalnu hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, rekao je novinarima da su jučer sa prostrelnom ranom grudnog koša, te povredama pluća primili pacijenta.

- Hitno smo ušli u salu i operisali ga. Pacijent je stabilno i očekujem da bude sve dobro. Metak je ušao na prednju stranu grudnog koša, a izašao je na leđa i bio je jako blizu srca. Trenutno je stabilnog stanja i van životne opasnosti, ali to ne znači da se to ne može promijeniti - naveo je Kantar.

Vlado Đajić, generalni direktor UKC RS, kazao je da je ova ustanova sposobna za izvršavanje najzahtjevnijih operacija.

Podsjećamo, domar Mehemed Vukalić, upao je na sastanak u školi i počeo pucati iz automatske puške i ubio tri osobe. Usmrtio je direktora Gimnazije Nijaza Halilovića, profesoricu engleskog Gordanu Midžan i sekretaricu Nisvetu Kljunić. Vukalić je nakon toga pucao u sebe, te je zbog povreda hospitalizovan na UKC RS u Banjoj Luci.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.