23.9.2024. 18:59
0
Ponovo uzbuna na Sarajevskom aerodromu: Putnik na letu iz Memmingena dobio poruku o bombi
Još jedna dojava o postavljenoj bombi uznemirila je građane BiH, naročito Sarajeva, nakon koje je po drugi out danas aktiviran plan djelovanja u kriznim situacijama na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

Naime, tokom leta na relaciji Memingen - Sarajevo, u avionu u kojem je bilo 190 ljudi, putnik jedan putnik dobio je, navodno, poruku da se u avionu nalazi eksplozivna naprava.

Nakon slijetanja na pomenuti Aerodrom počeo je KDZ pregled, koji bi, prema saznanjima Raport, uskoro trebao biti i okončan.

S druge strane, malo je čudno to da je putnik tokom leta dobio pomenutu poruku.

Sve je urađeno po procedurama Aerodroma Sarajevo i nema smetnji za rad ove institucije.

Podsjetimo, Međunarodni aerodrom u Sarajevu danas je zaprimio dojavu da su unutar aerodroma postavljene eksplozivne naprave. Dojava je stigla u 15:36 sati putem e-maila.

"Putem e-mail adrese JP Međunarodnog aerodroma Sarajevo, zaprimljena je anonimna dojava o postavljenim eksplozivnim napravama na prostoru aerodroma.

Odmah po prijemu informacije, aktiviran je plan djelovanja u kriznim situacijama. Sve nadležne službe na terenu postupaju u skladu sa svojim zaduženjima, a provode se sve potrebne mjere predviđene važećim sigurnosnim protokolima", saopćeno je s aerodroma.

Međunarodni aerodrom Sarajevo blisko sarađuje s nadležnim sigurnosnim agencijama, te poduzima sve potrebne mjere kako bi osigurao sigurnost svih prisutnih na aerodromu.

"Molimo građane za razumijevanje i strpljenje dok se provode predviđene procedure", naveli su.

Nakon što je završen KDZ pregled Aerodrom je nastavio s aktivnostima.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.