3.10.2024. 19:59
0
Konačan kraj za jednu od najpoznatijih sarajevskih kompanija: Prodaju poslovnu zgradu za preko dva miliona KM
FOTO: BiznisInfo.ba
Prodajom nekretnina stavlja se tačka na postojanje jedne od najpoznatijih sarajevskih kompanija – Sarajevotekstil.

Prodaje se poslovna zgrada površine 1.107 kvadrata u Buća Potoku po cijeni od 2.060.000 KM. Na prodaju je i okolno zemljište površine 2.678 kvadrata po cijeni od 468.650 KM.

Dakle ukupna cijena nekretnina je oko 2,5 miliona KM, piše BiznisInfo.ba. Ponude se mogu dostaviti u narednih 15-ak dana.

Sarajevotekstil je nekada bila jedna od vodećih bosanskohercegovačkih kompanija za prodaju i promet gotovih tekstilnih proizvoda. Firma je osnovana daleke 1947. godine.

Nakon rata privatizirana a po tom i uništena.

Radnici su početkom 2016. godine dobili otkaz a firma je tada otišla u stečaj. Firma je radnicima tada ostala dužna isplatu do 14 plata, otpremnina i regresa, s pripadajućim doprinosima.

Najveći dioničar Sarajevotekstila danas je italijanska firma Fibest S.R.L. koja ima oko 38 posto udjela, dok firma Saben Sarajevo ima nešto manje od 35 posto. Inicijativa d.o.o. ima oko 20 posto dionica.

Sarajevotekstil su u stečaj dovele loše odluke većinskih dioničara i upravljačke strukture, piše Biznisinfo.ba.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.