2.10.2024. 21:07
0
Energoinvest jača prisustvo u Crnoj Gori
Delegacija Energoinvesta d.d. Sarajevo, predvođena direktorom Mirzom Ustamujićem i direktorom predstavništva ove kompanije u Crnoj Gori Elvirom Hodžićem, održala je niz značajnih sastanaka sa predstavnicima Crnogorskog Elektroprenosnog Sistema A.D. (CGES), Elektroprivrede Crne Gore (EPCG), te predstavnicima Ministarstva energetike Crne Gore.

Ivan Asanović, izvršni direktor CGES-a, izrazio je zadovoljstvo zbog visokog stepena realizacije projekta 400 kV dalekovoda Čevo (Cetinje) – Pljevlja, kao i kvalitetom vođenja ovog važnog projekta. Naglašena je spremnost za nastavak saradnje i pozdravljeno učestvovanje u pretkvalifikacionom postupku za učešće na projektu proširenja trafostanice Pljevlja 2. Energoinvest je, sa svoje strane, pokazao interesovanje za projekte vezane za instalaciju shunt reaktora, ističući svoju stručnost i kapacitete u podršci CGES-u u jačanju stabilnosti crnogorskog elektroenergetskog sistema, saopćeno je iz Energoinvesta.

Na sastanku sa Ivanom Bulatovićem, izvršnim direktorom EPCG-a, delegacija Energoinvesta predstavila je buduće planove razvoja kompanije i zaključena strateška partnerstva. Razgovaralo se o mogućnostima daljeg unapređenja saradnje kroz projekte vezane za SCADA dispečerski sistem, ekološku rekonstrukciju TE Pljevlja i odsumporavanje, kao i o zajedničkim inicijativama na projektima obnovljivih izvora energije. Poseban akcenat stavljen je na doprinos Energoinvesta u povećanju efikasnosti i kapaciteta EPCG-a.

Posljednji u nizu sastanaka održan je sa predstavnicima Ministarstva energetike Crne Gore, Lukom Prodanovićem, državnim sekretarom za energetiku, i Zvjezdanom Vujovićem, direktorom Direktorata za energetiku. Na sastanku su predstavnici Ministarstva upoznati sa dosadašnjim aktivnostima Energoinvesta u Crnoj Gori, kao i sa planovima za buduću saradnju. Dogovoreno je da će se ovakav način komunikacije i koordinacije nastaviti, s ciljem jačanja partnerskih odnosa između dvije zemlje.

Za sutra je najavljen sastanak sa predstavnicima Crnogorskog Elektrodistributivnog Sistema (CEDIS), čime će se zaokružiti niz razgovora o daljnjim zajedničkim projektima.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.