17.8.2024. 15:05
0
Danis Tanović: Ako se nešto ne promijeni, to bi moglo biti to što se mene tiče i bosanskog filma
Bh. reditelj i jedini oskarovac Danis Tanović danas se na druženju s publikom i medijima u okviru Sarajevo Film Festivala osvrnuo i na stanje u kinematografiji, prenosi Avaz.

- Bilo je lijepo nekoliko godina. Imam osjećaj da dolazimo na kraj jednog lijepog perioda. Puno klinaca sa Akademije je imalo priliku da rade, puno kolega koji do tada nisu radili. U srijedu imamo premijeru drugu sezonu "Kotline" koja je napravljena u BH Content Labu. Najgora moguća stvar koja se mogla desiti bh. filmu je ukidanje Content Laba. Jednostavno filmski radnici ovdje više nemaju kome da se okrenu da se nađe barem taj prvi novac. Ako se nešto ne promijeni to bi moglo biti to što se mene tiče i bosanskog filma - izjavio je Tanović.

Dodao je da bh. kinematografija postoji zahvaljujući entuzijastima.

- Sjećat ćemo se lijepih vremena i lijepih filmova - poručio je, između ostalog, Tanović.

(Sead M.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.