9.7.2024. 20:22
0
Poznati sastavi za večerašnje polufinale Evropskog prvenstva
FOTO: screenshot/x/@euro2024
Dva istinska evropska velikana, Španija i Francuska, odmjerit će snage u polufinalu Evropskog prvenstva koje će se igrati u Munchenu od 21:00.

Španci se mogu pohvaliti nešto boljim partijama u proteklom dijelu kontinentalne smotre, jedini su koji su slavili u svih pet utakmica na prvenstvu, a i dijele prvo mjesto po broju postignutih golova u Njemačkoj. U vrhu su tabele i po broju šuteva, ali i po broju osvojenih lopti što znači da su bili impresivni na oba dijela terena. U duel sa Francuskom krenut će sa sljedećim sastavom:

Španija: Unai Simon, J. Navas, Nacho, Laporte, Cucurella, Rodri, Fabian Ruiz, Yamal, Olmo, Williams, Morata.

Protivnik “Furiji” u Munchenu bit će solidna Francuska koja je uspjela upisati četiri susreta bez primljenog gola. “Trikolori” se protiv Španije bore za četvrto finale na velikim takmičenjima u posljednjih osam godina što znači da Francuzi koliko god nekome loše izgledali tokom grupne faze znaju igrati na rezultat posebno kada je to najpotrebije. U polufinalni susret protiv Španije krenut će u sljedećem sastavu:

Francuska: Maignan, Kounde, Upamecano, Saliba, T. Hernandez, Kante, Tchouameni, Rabiot, Dembele, Kolo Muani, Mbappe.

U prethodnim međusobnim susretima kroz historiju, uspješnija je Španija koja na svom kontu ima 16 pobjeda uz 64 postignuta gola, Francuzi imaju 13 pobjeda uz 39 postignutih golova, sedam puta je bilo neriješeno u duelima večerašnjih rivala.

Meč koji počinje u 21:00 na Munich Football Areni sudit će sudija iz Slovenije Slavko Vinčić.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.