9.7.2024. 22:52
0
Sjajan meč u Minhenu: Španija nakon preokreta savladala Francuze i plasirala se u finale
FOTO: screenshot/x/@euro2024
Sjajan polufinalni meč na EURO 2024 odigrali su večeras Španija i Francuska. Na kraju je Španija slavila 2:1, a ovaj rezultat bio je na semaforu nakon nepunih pola sata igre, ali kasnije se nije mijenjao.

Krenulo je otvoreno, sasvim očekivano, pa već u petoj minuti Yamal ubacuje, a Ruiz šutira glavom, no ide to malo iznad prečke. Četiri minute kasnije zatresla se mreža Španaca. Sjajan ubačaj sa strane, sve je pratio Kolo Muani i glavom sigurno matirao golmana Španije.

Nisu Španci stali, igrali su i dalje svoju igru, pa se to isplatilo već u 21. minuti kada Lamine Yamal sa velike udaljenosti majstorski pogađa. Išlo je to od stative u rašlje, pa golman Francuske Maignan nije imao šanse.

Nastavili su Španci dominirati na krilima tog pogotka, pa samo četiri minute kasnije Olmo dribra protivničkog igrača, šutira, a lopta pogađa Koundea i završava u mreži.

Bio je čudesni preokret Španije i nastavak sjajnog meča, ali do kraja prvog dijela bez većih prilika.

U nastavku oprezan meč, a vrijedi izdvojiti 64. minuti kada Upamecano šutira, ali ide to malo pored stative.

Otvorila se zatim Francuska i krenula na sve ili ništa, a Španci su to pokušali iskoristiti. U 81. minuti novi sjajan pokušaj Yamala, ali otišlo je to tik iznad prečke. U 87. minuti velika šansa za 2:2. Mbappe je sve uradio kako treba, ali onda očajno šutirao.

Pokušali su Francuzi sve da učine kako bi izborili produžetke, ali to realno nisu ni zaslužili Večerašnji pogodak im je bio prvi iz igre, a ranije su jedan postigli iz penala, uz dva autogola, te jednu pobjedu na penale.

Španija je zasluženo u u svom petom finalu i sigurno da Španci vjeruju da će na kraju podići pobjednički trofej, prenosi Faktor.

Sutra u drugom polufinalnom meču od 21:00 igraju Nizozemska i Engleska.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.