5.8.2024. 8:52
0
Žene očistile česmu kod Begove džamije: Nismo dijelile baklavu, ali smo ribale
Na Facebook grupi "Građanska inicijativa za bolje i ljepše Sarajevo" osvanuo je inspirativan post koji je privukao veliku pažnju i pohvale korisnika društvenih mreža.

Tri žene odlučne da doprinesu ljepoti svog grada, organizovale su čišćenje česme smještene kod Gazi Husrev-begove džamije.

Objavljene fotografije na Facebooku prikazuju vidljive promjene na česmi prije i poslije čišćenja, a jedna od žena koja je inicirala ovaj pothvat podijelila je svoje iskustvo.

"Mi nismo danas baklavu dijelile, ali smo ribale. Mislimo da ima razlike", stoji u opisu slika.

Žene su sa četkama očistile prostor oko česme.

Ovaj čin je dobio mnošto pohvala korisnika društvenih mreža, a objava je brzo postala viralna.

"Nešto konkretno i korisno, a daleko od politike i politikantstva", "Svaka čast, tako se voli svoj grad", "Sarajke od glave do pete", "Naklon do poda" i "Za svaku pohvalu" samo su neki od komentara.

Ova mala gesta pokazuje da može imati uticaj na zajednicu i inspirisati druge da slijede njihov primjer.

(Erna H.) 

0
ZANIMLJIVO
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.