3.9.2024. 8:26
0
Jedan od najboljih napadača današnjice završio u Galatasarayu: Pogledajte kako su ga dočekali navijači
Nigerijski napadač Victor Osimhen došao je u Istanbul, gdje je potpisao za Galatasaraj u jednom od najiznenađujućih transfera godine.

Za njim je trajala utrka saudijskog Al Ahlija i Chelsea, ali PSG-a od samog početka ljetnog roka. Međutim, na kraju su svi timovi propustili šansu da ga potpišu do 30. augusta, odnosno kraja transfer roka za timove iz Liga petice.

Kako Osimhen nije bio registrovan za utakmice Napolija, bilo mu je potrebno da brže-bolje nađe novi klub. I to je i učinio.

Nigerijac je došao na jednogodišnju posudbu u redove Galatasaraja koji se ozbiljno sprema na odbranu titule u Turskoj.

Kako navodi Fabrizio Romano, istanbulski velikan nema pravo ili obavezu na otkup njegovog ugovora.

Ipak, Osimhen ima opciju da napusti Napoli i sljedeće godine. Naime, on će produžiti ugovor sa svojim dosadašnjim klubom do 2027. godine, a u novom ugovoru će imati otkupnu klauzulu od 75 miliona eura.


Transfer je realiziran nešto iza ponoći, ali navijači nisu mogli mirno čekati, pa su dočekali svog novog ljubimca na aerodromu u četiri sata ujutro.

(Ajdin B.)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.