30.8.2024. 11:23
0
Nije odolio arapskim milionima: Victor Osimhen karijeru nastavlja u Al Ahliju
Iako je imao mogućnost nastavka karijere u prestižnoj Premier ligi, konkretno u redovima Chelseaja, Nigerijac je u dogovoru s vlasnikom Napolija, Aurelijem De Laurentiisom, izabrao da svoju karijeru nastavi na drugom kraju svijeta, u Saudijskoj Arabiji.

Prema nezvaničnim informacijama, ofanzivac će po svakoj sezoni četverogodišnjeg ugovora zarađivati vrtoglavih 40 miliona eura, dok bi Napoli trebao dobiti 80 miliona eura obeštećenja, uz dodatne bonuse.


Al Ahli je prošlu sezonu u saudijskom prvenstvu završio na trećem mjestu, iza Al Nassra, kojeg predvodi zvijezda lige i inicijator velikog talasa dolazaka vrhunskih igrača i trenera u ovu naftom bogatu državu, Cristiano Ronaldo. Također, ispred Al Ahlija bio je i Al Hila.

Prvobitna ponuda Al Ahlija iznosila je 65 miliona eura za Napoli i 30 miliona po sezoni za Osimhena, no klub je na kraju pristao na veće iznose kako bi osigurao dolazak ovog vrhunskog napadača.

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.